Сайт вчителів географії Борщівщини

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 17.05.2024, 16:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Годинник
Погода
Прогноз погоди у Борщеві
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 3 » Наказ департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА від 29.08.2014 №265" Про проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіа
17:55
Наказ департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА від 29.08.2014 №265" Про проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіа

    

           

Н А К А З

м. Тернопіль

 

29.08.2014 р.                                                                                              № 265

 

Про проведення  I-III  етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2014/2015 навчальному році

 

 

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 08.08.2014 №918 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2014/2015 навчальному році», відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 №1099, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.11.2011 за №1318/20056 (далі - Положення), з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді

НАКАЗУЮ:

1. Провести у 2014/2015 навчальному році Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів у такі строки:

1.1. І етап - шкільні (міжшкільні, училищні) - у жовтні 2014 р.

1.2. ІІ етап - районні (міські) - у листопаді-грудні 2014 р.:

 09 листопада

 - фізика,

16 листопада

- інформатика.

23 листопада

- українська мова і література,

29 листопада

- іноземні мови (англійська, німецька, французька),

30 листопада

- математика,

07 грудня

- біологія,

14 грудня, 9.00

- екологія,

14 грудня, 12.00

- астрономія,

20 грудня

- історія,

21 грудня

- хімія,

27 грудня

- географія.

 

 

1.3. ІІ етап олімпіад для учнів професійно-технічних навчальних закладів у терміни, визначені обласним навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Тернопільській області і погоджені в департаменті освіти і науки облдержадміністрації не пізніше 21 грудня 2014 року.

1.4. ІІІ етап - обласні - в січні - лютому 2015 р.:

20 січня

- англійська мова,

21 січня

- німецька мова,

22 січня

- французька мова,

23 січня

- математика,

24 січня

- біологія,

26 січня

- географія,

27 січня

- астрономія,

28 січня

- історія,

29 січня

- хімія,

30 січня

- екологія,

 

 

31 січня

- українська мова і література,

02 лютого

- інформатика,

03 лютого

- фізика.

1.5. Забезпечити дотримання п.2.1 Положення про те, що проведення І, ІІ, ІІІ етапів олімпіад з різних предметів одночасно забороняється і кожна олімпіада проводиться у межах одного населеного пункту.

Перенесення термінів проведення олімпіад забороняється.

2. Для організації та проведення олімпіад утворити організаційні комітети, для перевірки виконання завдань, визначення переможців - журі, для консультацій щодо розв’язання спірних питань у роботі журі призначити експертів-консультантів. Персональний склад оргкомітетів, журі, експертів-консультантів затвердити наказом директора навчально-виховного закладу (І етап) та наказом відділу освіти райдержадміністрації, управління освіти Чортківської та  управління освіти і науки Тернопільської міських рад (ІІ етап).

3. Для підготовки завдань І етапу створити предметно-методичні комісії, склад яких затвердити наказом директора навчально-виховного закладу.

4. ІІ етап олімпіад з базових дисциплін провести за завданнями Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, складеними з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

5. Звіти оргкомітетів про проведення олімпіад з базових дисциплін (Додаток 1) та заявки на участь команд (Додаток 2) надіслати в оргкомітети наступних етапів до 01 листопада (І етап) та до 10 січня 2015 року (ІІ етап).

6. Затвердити персональний склад оргкомітету для проведення ІІІ етапу учнівських олімпіад (Додаток 3). Для безпосереднього проведення кожної олімпіади сформувати робочі оргкомітети (Додаток 4), журі (Додаток 5), експертів-консультантів (Додаток 6) ІІІ етапу учнівських олімпіад з базових дисциплін, склад яких затвердити після подання звітів про проведення ІІ етапу олімпіад та заявок на участь команд в обласних учнівських олімпіадах.

7. Провести ІІІ етап олімпіад з базових дисциплін за завданнями Міністерства освіти і науки України (біологія), та завданнями,  підготовленими на основі рекомендацій МОН України предметно-методичними комісіями, створеними при Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти. Склад предметно-методичних комісій затвердити (Додаток 7) і покласти на них персональну відповідальність за науковий рівень змісту завдань та їх нерозголошеність до моменту оприлюднення.

8. Завдання ІІІ ета­пу Всеукраїнських учнівських олімпіад, звіти про проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та заявки на участь команд у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (крім образотворчого мистецтва) надіслати в Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України та оргкомітетам Всеукраїнських олімпіад (за місцем проведення) до 05 березня 2015 року.

9. Олімпіади з фізики, хімії, біології, математики, інформатики провести у два тури (теоретичний та експериментальний/творчий).

Практичні та експериментальні завдання скласти так, щоб забезпечити рівні можливості виконання їх усіма учасниками.

10. При виконанні завдань забороняється користуватися довідниками, словниками, таблицями, картами, обчислювальними засобами, електронним обладнанням, засобами комунікації (Інтернет, мобільні телефони тощо), крім засобів, що офіційно дозволені оргкомітетом та журі та затверджені протоколом.

На практичних турах олімпіад дозволяється користуватися лише обладнанням, програмним забезпеченням, друкованими матеріалами, що надаються оргкомітетом та журі.

При виконанні письмових робіт, які підлягають шифруванню, забороняється використання будь-яких позначок, які сприяли б дешифруванню робіт.

11. Учасники олімпіад:

11.1. Учні мають право брати участь у кількох предметних олімпіадах.

11.2. На всіх етапах олімпіад учні мають право брати участь в змаганнях за клас (курс) не молодший, ніж клас (курс) їх навчання.

11.3. Учасники олімпіад виступають у складі команд, сформованих відповідно до адміністративно-територіального підпорядкування навчальних закладів.

11.4. У І етапі олімпіад беруть участь усі бажаючі учні школи (училища).

11.5. У ІІ етапі олімпіад беруть участь:

11.5.1. Учні-переможці І етапу:

 - з математики

- 6-11 класів,

- з української мови і літератури, фізики, хімії

- 7-11 класів,

- з історії, географії, інформатики, іноземних мов, біології

- 8-11 класів,

- з екології, астрономії

- 10-11 класів.

11.5.2. Учні відповідних курсів професійно-технічних навчальних закладів, які стали переможцями І етапу.

11.5.3. Учні Тернопільського технічного ліцею беруть участь  в ІІ етапі олімпіад у м. Тернополі, крім олімпіад, які навчальний заклад самостійно проводить і формує команди для участі в ІІІ етапі (математика, фізика, інформатика).

11.5.4. Учні шкіл-інтернатів обласного підпорядкування беруть участь в ІІ етапі олімпіад, які проходять у відповідному районі за адміністративно-територіальним поділом.

11.6. У ІІІ етапі олімпіад беруть участь:

11.6.1. Учні середніх загальноосвітніх та відповідних курсів професійно-технічних навчальних закладів, які стали переможцями ІІ етапу відповідних олімпіад і включені до складу команди району (міста):

- з математики

- 7-11 класів,

- з української мови і літератури, історії, географії, хімії, фізики, інформатики, біології

- 8-11 класів,

- з іноземних мов

- 9-11 класів,

- з екології, астрономії,

- 10-11 класів.

11.6.2. Учні професійно-технічних навчальних закладів беруть участь в ІІІ етапі олімпіад з усіх навчальних дисциплін у складі єдиної команди.

11.6.3. У складі окремих команд учні Тернопільського технічного ліцею - з математики, фізики, інформатики.

11.7. Формування команд, визначення кількісного складу учасників, умови проведення ІІ етапу олімпіад з кожного предмета визначають відділи освіти райдержадміністрацій, управління освіти Чортківської та управління освіти і науки Тернопільської міських рад відповідно до Положення.

11.8. Кількісний склад команд для участі в ІІІ етапі олімпіад визначається з дотриманням вимог пп.9.1 - 9.8 Положення по одному учневі від паралелі класів, які за станом здоров’я можуть бути допущені до участі в змаганнях, брали участь і стали переможцями ІІ етапу олімпіад, з урахуванням рейтингу району (міста) (Додаток 8). До складу команд, які за рейтингом посіли І-ІІІ місця, учнів 9-х та 11-х класів включати в однаковій кількості.

11.9. Будь-які винятки щодо участі учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів, не передбачені чинним Положенням, заборонені.

11.10. Учасники олімпіад до початку змагань ознайомлюються з вимогами, порядком проведення, обладнанням, інструментами, матеріалами, видами і формами морального та матеріального заохочення тощо. У разі порушення цих вимог спільним рішенням оргкомітету та журі вони можуть бути усунуті від змагань та дискваліфіковані.

11.11. Учасники олімпіад мають право:

- ознайомитись з відповідями (розв’язками) завдань, запропонованими журі, та з попередніми результатами оцінювання робіт;

- після завершення усіх турів олімпіади подавати заяву у письмовій формі апеляційній комісії з приводу правильності та об’єктивності оцінювання виконаних ними завдань і одержати письмову відповідь (за вимогою учня). У заяві учень повинен зазначити причину апеляції.

11.12. Забороняється втручання батьків учасників та інших сторонніх осіб у перебіг змагань, проживання та харчування разом з учасниками олімпіад, участь у перевірці робіт та розгляді апеляцій.

12. До місця проведення олімпіад учні прибувають організовано в супроводі керівника команди, який, як правило, призначається з числа вчителів, викладачів закладів освіти, які брали активну участь у підготовці учнів до олімпіади і не є членами журі або оргкомітету відповідного етапу змагань. Команду чисельністю понад 5 осіб супроводжує двоє дорослих, які є керівниками команд.

13. Керівники команд забезпечують своєчасне оформлення належних документів, прибуття учнів на олімпіаду і повернення їх до закладів освіти, належну морально-психологічну підтримку й допомогу, адміністративно відповідають за життя і здоров’я членів команд.

14. Переможці І, ІІ, ІІІ етапів олімпіад визначаються на спільному засіданні відповідних оргкомітетів та журі.

14. Переможці ІІІ етапу олімпіад нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів окремо за класами (курсами) в кількості, яка не перевищує 50 відс. від числа учасників змагань відповідного класу з орієнтовним розподілом кількості дипломів у співвідношенні 1:2:3. Переможцем не може бути учасник, який за сумарним результатом виступів на всіх обов’язкових турах відповідного етапу олімпіади набрав менше ніж третину від максимально можливої сумарної кількості балів.

15. Результати проведення ІІІ етапу олімпіад затверджуються наказом департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації.

16. Фінансування олімпіад:

16.1. Фінансування І, ІІ етапів олімпіад проводиться за рахунок коштів місцевих бюджетів.

16.2. Фінансування ІІІ етапу олімпіад здійснюється за рахунок органів і установ освіти (витрати на проїзд в обидва кінці, харчування в дорозі, відрядження супровідників, проведення відбірково-тренувальних зборів) та Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (проживання, харчування учасників, оплата праці членів журі та оргкомітетів, експертів-консультантів, проведення відбірково-тренувальних зборів кандидатів до складу команд на ІV етап олімпіад, придбання канцтоварів та обладнання для проведення олімпіад, придбання і друк дипломів переможців олімпіад).

16.3. Оплата відряджень членів оргкомітетів, журі, експертів-консультантів здійснюється за рахунок установ, у яких вони працюють.

16.4. До роботи зі складання завдань, участі в роботі оргкомітету та журі можуть залучатися працівники різних закладів, установ та організацій на договірних підставах з оплатою праці відповідно до чинного законодавства.

17. Начальнику відділу економіки, фінансування, бухгалтерського обліку та звітності  Шкарпій І.П. забезпечити своєчасне фінансування Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти для проведення олімпіад згідно із кошторисами, розробленими інститутом  відповідно до р.ХІ чинного Положення.

18. Для проведення обласних олімпіад з навчальних предметів використати приміщення та лабораторії Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка (за погодженням), Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, НВК «ЗОШ – економічний ліцей №9» м. Тернополя.

19. Керівникам навчально-виховних закладів, на базі яких проводяться олімпіади, здійснити підготовку приміщень і територій, забезпечити дотримання правил техніки безпеки, охорони праці, життя і здоров’я учасників під час проведення олімпіад.

20. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора департаменту – начальника управління дошкільної, загальної середньої, спеціальної освіти та кадрової роботи  Піхурко О.В.

 

Директор департаменту                                           Л.Л.Крупа

 

 

Піхурко О.В.

Свінних Г.Г.

Вітер В.О.

Переглядів: 823 | Додав: mjalkovska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Наше опитування
Рівень освіти в Україні
Всього відповідей: 65
Міні-чат
Анекдоти
«Анекдоти з України» - Нові та найкращі анекдоти української мережі
Радіо
Друзі сайту

Всі права застережено. Shavani: Боднарчук С. В. с. Нівра © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz