Сайт вчителів географії Борщівщини

Головна | Реєстрація | Вхід
Четвер, 16.05.2024, 21:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Годинник
Погода
Прогноз погоди у Борщеві
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 27 » Районний сеиінар -практикум
17:53
Районний сеиінар -практикум

Тільки творчий педагог може виховати  творчу особистість.

Нещодавно на базі Борщівського районного будинку дитячої творчості та Борщівської районної станції юних техніків  відбувся районний  семінар-практикум  вчителів фізики та географії  «Творча самореалізація школярів на уроках, позакласній та позашкільній роботі з предметів освітньої галузі «Природознавство». У його роботі взяли участь голови освітніх округів ,  молоді вчителі з фізики та географії, педагогічні працівники позашкільних навчальних закладів району.

Сьогодення ставить нові вимоги до освіти вцілому й до кожного вчителя окремо. Педагоги мають бути творчими особистостями, новаторами ідей, постійно підвищувати свою професійну майстерність. Тільки творчий педагог може виховати творчу особистість. Час примушує шукати нові шляхи і форми роботи, які б допомогли педагогам піднятися на більш  високий професійний  рівень, спонукали їх діяти, творити, шукати, пізнавати, відкривати…. Про це наголошувала у своєму виступі «Основні напрямки і зміст роботи вчителя з формування творчих здібностей учнів» методист з фізики, географії комунальної установи «Борщівський РМК» Ольга М'ялковська. Теоретичну  частину продовжили директори позашкільних закладів району Надія Николаїшин та Іван Сливка , які  вміло і ефективно  охарактеризували  (з досвіду роботи)  розвиток системи  навчально-виховного простору позашкільної освіти  в районі  та на конкретних прикладах показали  досягнення та  здобутки гуртківців. 

Використання міжпредметних зв'язків та уроках географії та формування природничо-наукового світогляду на уроках фізики знайомили присутніх Любов Грицак (вчитель географії Шершенівської ЗОШ І-ІІ ступенів) та Василь Солтицький (вчитель фізики Бабинецької ЗОШ І-ІІ ступенів). Цікаві і змістовні моделі   «Впровадження у практику роботи елементів інноваційних форм проведення гурткових занять» продемонстрували  Юрій Галайчук, Богдан Малюга (керівники гуртків Борщівського районного БДТ).

Велике захоплення  на семінарі –практикумі викликав педагогічний практикум «Заняття від А до Я: методи та прийоми»   модераторів     Наталії Белюх(культорганізатора БДТ ) та  Василя Шидловського (методист БДТ), даний захід  спонукав вчителів  до командної роботи, окреслюючи головні риси сучасного творчого педагога, обізнаність його з новітніми технологіями.

Майстер-клас «Світ творчості», який провела керівник гуртків СЮТ Неля Григоришин, відбувся жваво та невимушено. Справжнє джерело натхненності, педагогічної творчості та уяви, фантазії, винахідливості, фахової майстерності проявили присутні  вчителі  у педагогічному меседжі «Я це знаю, я це вмію», що проходив під керівництвом молодого педагога БДТ Ольги Подлесної.

  Учасники семінару мали можливість переглянути виставку робіт вихованців СЮТ «Наш пошук і творчість -  тобі, Україно» та районну виставку-конкурс «Замість ялинки – зимовий букет».

Підсумком семінару стали методичні рекомендації, які були спільно вироблені його учасниками і стануть орієнтиром у роботі педагогічних працівників  з предметів освітньої галузі «Природознавство».

Переглядів: 334 | Додав: mjalkovska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Наше опитування
Рівень освіти в Україні
Всього відповідей: 65
Міні-чат
Анекдоти
«Анекдоти з України» - Нові та найкращі анекдоти української мережі
Радіо
Друзі сайту

Всі права застережено. Shavani: Боднарчук С. В. с. Нівра © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz