Сайт вчителів географії Борщівщини

Головна | Реєстрація | Вхід
Вівторок, 30.04.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Годинник
Погода
Прогноз погоди у Борщеві
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 18 » Семінар-практикум вчителів географії та економіки
12:00
Семінар-практикум вчителів географії та економіки

  Одне з основних завдань сучасної школи – створити умови для різнобічного розвитку підростаючого покоління, забезпечити активізацію і розвиток інтелекту, інтуїції, продуктивності, творчого мислення, рефлексії, аналітико-синтетичних умінь та навичок з урахуванням можливостей кожної дитини. Сучасні STEM- методи навчання забезпечують активну взаємодію учнів і вчителя в навчальному процесі. Особливо ефективним навчання є у формуванні комунікативних і мовленнєвих компетенцій школярів із застосування STEM - технологій навчання, які сприяють розвитку навичок критичного мислення та пізнавальних інтересів учнів, спонукають учнів виявляти уяву та творчість, розвивають вміння швидко аналізувати ситуацію та створити комфортні умови навчання, за яких учень удосконалює свою успішність, інтелектуальну досконалість, що робить продуктивним освітній процес. Уроки в школі за STEM-технологією дозволяють не тільки вивчати теоретичний матеріал, але і закріплювати знання за допомогою можливостей практичного застосування різноманітних завдань, які можуть бути настільки цікаві, що їх трудність не викликатиме негативів у школярів, саме проблемі «STEAM - освіта як вектор модернізації якості навчання (в рамках реалізації вимог Нової української школи 28 листопада 2018 року у відділі освіти Борщівської ОТГ відбувся семінар --практикум вчителів географії та економіки.

Борщівський В.С., вчитель географії та економіки Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, голова МО вчителів географії та економіки, у своєму виступі звернув увагу на те, що STEM-освіта – це послідовність курсів, програм навчання, які готують учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи. Він зауважив, що впровадження STEM - освіти змінить економіку нашої країни, зробить її більш інноваційною та конкурентоспроможною. Ефектно представила свою галерею педагогічного досвіду в системі STEAM – освіти Ляшук Н.Р., вчитель географії Циганської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І. Франка, зосередивши увагу на використання краєзнавчо-пошукового матеріалу і інноваційних технологій на засадах особистісно-зорієнтованого навчання та виховання. У своєму виступі Вавринець А.Л.(вчитель географії Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3-гімназія ім. Р. Андріяшика») окреслила цілеспрямованість пізнавальної діяльності людини на отримання знань, умінь та навичок, які повинні бути випереджувальними, відповідати тенденціям розвитку суспільства в майбутньому та визначила STEM - орієнтований підхід до навчання як один із актуальних напрямів модернізації та інноваційного розвитку природничо-математичного профілію освіти. В рамках проекту «Мій найкращий урок в системі STEAM- освіти» Романська Т.Г., вчитель географії Стрілковецького навчально-виховного комплексу "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад", продемонструвала моделі уроків, звернула увагу на практичні параметри уроку та поурочного планування освітнього процесу в системі STEM - освіти. Свої думки щодо організації та проведення освітніх заходів , спрямованих на популяризацію STEM- навчання: конкурси,змагання, STEM- фестивалі, наукові пікніки, STEM - екскурсії висловив Ярчук В.І.,вчитель географії Мушкатівської ЗОШ І-ІІІступенів.

   М’ялковська О.Я., головний спеціаліст відділу освіти Борщівської міської ради, ознайомила учасників даного методичного заходу із нормативно-правою базою та методичними рекомендаціями щодо розвитку STEM - освіти у закладах загальної середньої та позашкільної освіти, визначила пріоритетні напрями розвитку STEM - освіти у Борщівській ОТГ на 2018/2019 навчальному році.

 

Переглядів: 596 | Додав: mjalkovska | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Наше опитування
Рівень освіти в Україні
Всього відповідей: 65
Міні-чат
Анекдоти
«Анекдоти з України» - Нові та найкращі анекдоти української мережі
Радіо
Друзі сайту

Всі права застережено. Shavani: Боднарчук С. В. с. Нівра © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz